Artikel 16 september 2021

Douaniers op Schiphol vinden honderden kilo's coke in lading bevroren vis

Op 16 september publiceerde NH Nieuws onderstaand artikel:

Bij een controle heeft de douane vanmiddag op Schiphol ruim 200 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een lading vis. Dat meldt de douane op Twitter. Of er een verdachte is aangehouden, is nog niet bekend. De coke is in beslag genomen en vervolgens vernietigd.

Meer aanhoudingen deze maand

Rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee hebben begin september op verschillende dagen meerdere mensen aangehouden die contant geld en goudstaven vervoerden in hun bagage. De totale opbrengst van deze onderscheppingen is 56 kilo aan goud en 150.000 euro aan contant geld.

De grootste vangst deed het team van de Marechaussee op vrijdag 3 september. Een Nederlandse man werd door de douane gecontroleerd en hij bleek in zijn bagage negen goudstaven met een gewicht van 25 kilo en een geldbedrag van 8.500 euro te hebben.

Ook op maandag 6 september was het raak. Een Italiaanse man en vrouw hadden 2 kilo goud op zak en ook bij hen ontbrak het aan een verklaring die na te trekken was. De marechaussee nam het goud in beslag en hield beide personen aan. Twee dagen later hielden rechercheurs van de marechaussee een Turkse man aan die op doorreis was vanuit Chili naar Turkije. Bij hem vond de Douane 100.000 euro aan contant geld in zijn bagage. Ook naar hem wordt onderzoek gedaan en hij is aangehouden op verdenking van witwassen.

Iets gezien of gehoord dat niet klopt?

Melden kan op verschillende manieren. Kijk hier wat je kunt doen.

Melden