ENGLISH

Over ons

Samenwerken aan misstanden op de luchthaven Schiphol

De georganiseerde criminaliteit probeert de luchthaven Schiphol en de mensen die daar werken, te misbruiken voor bijvoorbeeld diefstal en smokkel. Daarom werken Belastingdienst, Douane, FIOD, gemeente Haarlemmermeer, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, Politie, RIEC Noord-Holland, KLM en Schiphol Group al lange tijd samen om ondermijnende criminaliteit en misstanden op luchthaven Schiphol aan te pakken. Ook andere bedrijven zijn onderdeel van de aanpak door barrières tegen criminaliteit op te werpen. Samen houden we de luchthaven sterk. Naar aanleiding van de rapportage “Ondermijning op en rond luchthaven Schiphol” is de urgentie bekrachtigd en de aanpak verder geïntensiveerd.

Bedrijven op Schiphol

Heeft u een bedrijf op Schiphol? Dan bent u ook een belangrijke schakel om de luchthaven veilig te houden. Met een heldere gedragscode en een meldregeling, maar ook door uw personeel met een toegangspas te trainen, kunnen signalen van ondermijning worden herkend en weten medewerkers op de luchthaven bij wie ze terecht kunnen met vragen of voor het melden van mogelijke misstanden.

Wij beschermen onszelf, elkaar én onze luchthaven. Wij geven criminelen geen kans.

Download ons manifest

Maatwerkafspraak

Bent u geïnteresseerd in een maatwerkafspraak om te bespreken hoe uw bedrijf zich aan kan sluiten bij Sterke Luchthaven?

Maak een afspraak

Contact

Neem voor vragen over de samenwerking contact op via info@sterkeluchthaven.nl en volg ons via LinkedIn.

Vizier op georganiseerde misdaad

Download hieronder een artikel over de aanpak van ondermijning op Schiphol, dat verscheen in de rijksuitgave 'Vizier op georganiseerde misdaad 2022'.

Download artikel