Artikel 7 maart 2024

Surinaamse politie vindt 600 kilo cocaïne in vliegtuig met bestemming Schiphol

Op 7 maart publiceerde RTL Nieuws onderstaand artikel (foto: illustratief):

Een speciaal opsporingsteam in Paramaribo heeft 593 kilo cocaïne gevonden in een vliegtuig van Surinam Airways dat onderweg was naar Amsterdam. Het vliegtuig is na een urenlange vertraging alsnog vertrokken.

De drugs zaten verstopt in zeventien dozen in een ruimte onder de cockpit van het vliegtuig, meldt de politie. Een onderhoudsteam van Surinam Airways kreeg een melding van 'een onregelmatigheid' en ging op onderzoek uit.

Flinke vondst

Dat het om een flinke vondst gaat, blijkt wel uit cijfers die de Nederlandse douane eerder presenteerde. Vorig jaar werd door douane in Nederland 523 kilo drugs uit Suriname onderschept. De dozen onder de cockpit van het vliegtuig bevatten dus meer cocaïne dan wat Nederlandse douaniers in een heel jaar aantroffen vanuit Suriname.

Enkele dagen geleden lieten Suriname en Nederland nog weten dat zij de drugssmokkel samen aan willen pakken. Douaniers van beide landen gaan samen trainingen volgen en informatie uitwisselen over smokkelmethoden.

Staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen en Douane) maakte hierover begin maart in Paramaribo afspraken met de Surinaamse minister van Financiën, Stanley Raghoebarsing.

Iets gezien of gehoord dat niet klopt?

Melden kan op verschillende manieren. Kijk hier wat je kunt doen.

Melden